#

Kaksikielinen Egenland esittelee elämänmakuisen Suomen

Kuva: Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén poimivat juolukoita matkalla Joulutunturille Näätämön kylässä Lapissa.


Matkailutoimittajien Kilta kiittää palkintoperusteissaan Egenlandia siitä, että ohjelmassa ja verkon matkaoppaassa nostetaan esiin kotimaan kohteita ja niiden takana vaikuttavia ihmisiä: ”Television matkailuohjelma Egenland on keväästä 2018 lähtien tehnyt tuntemattomia kotimaisia matkailuhelmiä tutuksi meille kaikille. Nyt tiedämme vaikkapa saunakylän suolla, Röölän sillimuseon, Suomen pienimmän kirkon tai merenpohjan veistospuiston.”


Ihania ihmisiä tapahtumien takana

Egenlandia on tehty Ylelle nyt kahden tuotantokauden verran ja kolmas on jo työn alla. Tämän vuoden kuvaukset aloitetaan maaliskuussa ja ne jatkuvat syksyyn saakka.

Matkailukohteet valitaan suomalaisten lähettämien vihjeiden perusteella. Näitä vinkkejä on kahden vuoden ajalta tullut jo liki 2000 ja lisää otetaan vastaan. Egenlandin juontaja Hannamari Hoikkala toivoo vinkkejä erityisesti kaupunginosista, sillä kaupungeista on tullut tähän mennessä varsin vähän ehdotuksia.